Connect with us

Marketing

Website Googles John Mueller gedeïndexeerd door algoritme-update?

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Bij algoritme-updates zijn er altijd winnaars en verliezers. Soms zijn die heel verrassend, soms heel voorspelbaar. Wat dat betreft is SEO echt nooit saai, bij iedere algoritme-update is er wel iets waarover SEO-specialisten en online marketeers wat te bespreken hebben. Dit keer is het wel heel bijzonder: de website van Googles eigen John Mueller is verdwenen uit de index van Google.

Geraakt door algoritme-update?

Het is opvallend dat Muellers website uit de index is verdwenen, terwijl Google op dit moment de March 2024 core update uitrolt. Dat doet de vraag rijzen of Johnmu.com geraakt is door deze grote algoritme-update. Wie in Google de site: search operator gebruikt, ziet dat de website helemaal uit de zoekmachine is verdwenen.

Op Reddit wordt gespeculeerd of dit een resultaat is van de ‘HCU’ (Helpful Content Update), al zou het dan eerder zijn dat het de March 2024 core update is, die nu uitrolt. Toch is dit zeer onwaarschijnlijk.

Hele site gedeïndexeerd is vaak een penalty

Wanneer een hele website wordt gedeïndexeerd is er meestal sprake van een (handmatige) penalty, of manual action, zoals Google het zelf noemt. Wie ‘slachtoffer’ wordt van een algoritme-update ziet enkele of meerdere webpagina’s dalen in de zoekresultaten, maar niet een hele website verdwijnen uit de zoekresultaten.

Geen noindex of blokkering

Het is ook niet zo dat John Mueller zijn website op noindex heeft staan, of een blokkering in de robots.txt heeft staan. Dat laatste onderzocht Barry Schwartz, die ontdekte dat de robots.txt vol staat met leukigheden. Zou het dan toch een handmatige penalty zijn? En zo ja, waarom?

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.nl