Connect with us

Marketing

Google rolt October 2023 Spam update uit

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Op 4 oktober kondigde Google de nieuwste spam update aan met de weinig inspirerende, maar wel duidelijke titel October 2023 Spam Update. Op 20 oktober maakte de zoekmachine bekend dat deze updat volledig uitgerold was. Met deze update hoopt Google de zoekresultaten verder op te schonen en spam te weren. Het gaat om verschillende soorten spam die zijn gerapporteerd door Google-gebruikers vanuit verschillende landen.

Input van gebruikers

Op basis van spammeldingen van Google-gebruikers heeft het internetbedrijf weer een nieuwe spam-update uitgerold. Het gaat deze keer om verschillende soorten spam, in het bijzonder gescrapete, automatisch gegenereerde, gehackte en cloaking-spam. De meldingen kwamen binnen vanuit verschillende landen, zoals Turkije en Indonesië. Met deze spam-update hoopt Google dan ook de zoekresultaten internationaal te verbeteren.

Wat betekent de October 2023 Spam Update voor jouw website?

Het is aan te raden om jouw website (en SEO-strategieën) goed onder de loep te nemen om ervoor te zorgen dat deze niet wordt beïnvloed door de nieuwe spam-update. Wanneer deze update wel een negatief effect heeft op de zichtbaarheid van jouw website, raadt Google je aan om de spam policies nader te bekijken. Door een website volledig in lijn te houden met deze richtlijnen, kun je voorkomen dat jouw rankings in de zoekresultaten negatief veranderen als gevolg van de update.

Met andere woorden, Google hecht veel waarde aan transparantie en eerlijkheid. Het is daarom van belang om te focussen op het creëren van waarde en op het publiceren van kwalitatieve content. Ook is het aan te raden om jouw backlinkprofiel in de gaten te houden en weg te blijven van activiteiten die door Google worden gezien als spam. Op deze manier verklein je de kans dat jouw website negatief wordt beïnvloed door spam-updates.

Heeft de October 2023 Spam Update invloed gehad op jouw website?

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.nl