Connect with us

Marketing

Komt Yahoo! Search met iets nieuws?

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Als we het over zoekmachines en SEO hebben, gaat het eigenlijk vooral over Google. Vanwege het enorme marktaandeel lijkt Google nog de enige zoekmachine die telt. Hoewel er alternatieven zijn als Bing, DuckDuckGo, en nieuwe initiatieven als You en Neeva, lijkt geen enkele concurrent de positie van de zoekmachinegigant ook maar enigszins het vuur aan de schenen te kunnen leggen. Nu lijkt het erop dat Yahoo! Search dat toch nog gaat proberen.

Eerste tweet van Yahoo Search

Plotseling verscheen er een tweet van Yahoo Search waarin ze lijken aan te kondigen met iets nieuws. Het is de eerste tweet van het account sinds het is aangemaakt in augustus 2022:

Het account is geverifieerd, maar wel omdat er een abonnement op Twitter Blue is genomen. Je kan je dus afvragen of het echt een officieel account is, omdat het geen verificatie heeft als officieel account. Opvallend is dat niemand in de reacties onder de tweets dit opmerkt. Wel vraagt @johnandrews “Who dis? The old Yahoo! the GoogGirl Yahoo, the Alibabayahoo… or something new like the modern Newsweek?”.

Twitter-account van YahooSearch met blauw vinkje, waarbij de vermelding staat "Dit account is geverifieerd omdat het geabonneerd is op Twitter Blue"

Gaat er echt iets gebeuren met Yahoo! Search?

De vraag is dus of er iemand aan het dollen is, of dat er echt iets gaat gebeuren met Yahoo! Search. Met alle ontwikkelingen rondom AI en ChatGPT is niets uitgesloten totdat we duidelijkheid hebben over de authenticiteit van het account. Het account wordt wel gevolgd door vier geverifieerde Yahoo accounts: Yahoo, Yahoo Entertainment, Yahoo Life en YahooCareers.

Zou Yahoo! echt plannen hebben met search en daarom in augustus dit account hebben aangemaakt?

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.nl