Connect with us

Marketing

Google valt OpenAi aan met AI-taalmodel Gemini

Gepubliceerd

op

Google heeft woensdag een nieuw AI-taalmodel gelanceerd genaamd Gemini. Het is tot nu toe de meest geavanceerde AI-model die Google ontwikkeld heeft, en wordt inmiddels ook gebruikt in Google Bard.

Gemini gebruikt verschillende soorten informatie

Gemini kan verschillende soorten informatie verwerken, waaronder tekst, afbeeldingen, audio, video en programmeertalen. De technologie van Gemini wordt op den duur toegepast in onder meer Google Zoeken, Google Ads en Chrome.

Gemini kan een breed scala aan taken uitvoeren, waaronder:

  • Het genereren van tekst, code, muziek, scripts en andere creatieve inhoud
  • Het vertalen van teksten
  • Het beantwoorden van vragen op een informatieve manier
  • Het begrijpen en interpreteren van afbeeldingen en video’s

Hiermee lijkt het aan te sluiten op het eerder aangekondigde Google MUM.

Google noemt het systeem, onder meer ontwikkeld door dochter DeepMind, “een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons.”

Hogere score in redeneren en begrijpen dan ChatGPT

Volgens Google-CEO Sundar Pichai heeft Gemini een geavanceerder redeneervermogen en denkt het beter na over moeilijke vragen. In 30 van de 32 academische benchmarks in redeneren en begrijpen scoorde Gemini AI hoger dan concurrenten als ChatGPT.

Gemini Nano, Pro en Ultra

Gemini komt in verschillende maten en mogelijkheden: Ultra, Pro en Nano. De Ultra-versie van Gemini is bedoeld voor gebruik in onderzoek en ontwikkeling, terwijl de Pro-versie bedoeld is voor gebruik in consumentenproducten, zoals Google Assistent, Google Translate en Google Bard. De integratie van Gemini in Bard is tot nu toe alleen in het Engels, maar wel beschikbaar in 170 landen. Dit wordt later uitgebreid naar meerdere talen en landen.

Google Nano is de smartphone variant die in eerste instantie voor de Pixel 8 Pro uitkomt. Daardoor wordt het onder meer mogelijk om opnames in de Recorder-app te laten samenvatten of automatisch antwoorden laten genereren via WhatsApp.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.nl