Connect with us

Marketing

Google nu volledig mobile-first

Gepubliceerd

op

Google is volledig overgestapt op ‘Mobile First Indexing’, waarbij de focus ligt op het indexeren van de mobiele variant van webpagina’s. Dit proces begon al in 2015 met de mobile friendly update en in 2016 begon de zoekmachine met het crawlen van de mobiele webpagina in plaats van de desktopvariant.

Omzetten index jarenlang proces

Het crawlen en indexeren als een smartphone was een grote verandering voor Google’s infrastructuur, en is daarom jaren later pas helemaal afgerond. In Google Search Console verdwijnen ook de gegevens over welke Googlebot gebruikt is voor indexering. Deze informatie is niet langer nodig, omdat alle websites die op een mobiel apparaat werken nu doorzocht worden door de mobiele crawler.

Mobiel internetverkeer wereldwijd groter dan desktop

Mobiel verkeer is al jarenlang aan het groeien. In sommige regio’s gebruiken mensen vrijwel exclusief hun telefoon om op internet te gaan. Nu wereldwijd het mobiele internetverkeer groter is dan desktop, is het logisch voor Google om de mobiele Googlebot te gebruiken om te zien wat de meeste gebruikers ervaren.

Websites die niet werken op mobiele apparaten blijven nog doorzocht worden door de oude desktop-Googlebot.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.nl