Connect with us

Marketing

Google rolt March 2023 Core Update uit

Gepubliceerd

op

Google is begonnen met het uitrollen de eerste grote Core Update van 2023: de March 2023 Core Update. De update begon op 15 maart 2023 en zorgt voor schommelingen in de zoekresultaten. Het duurt naar verwachting 2 weken voordat de update volledig is doorgevoerd.

Google Core Updates

Een Core Update is een grote aanpassing hoe Google via een algoritme websites en pagina’s beoordeelt op hun techniek, content en backlinks. Updates aan het algoritme van Google Zoeken vinden voortdurend plaats, maar een aantal keer per jaar is er een update die een grote impact maakt. De laatste update is 6 maanden geleden met de September 2022 Core Update.

Google geeft geen specifieke informatie over de aanpassingen. Een Core Update is vrijwel altijd bedoeld om unieke en waardevolle content hoog in de zoekresultaten te tonen.

Wat kun je doen?

Als je dalingen ervaart voor belangrijke zoektermen, wacht dan eerst het uitrollen van de update af. Het komt voor dat een pagina daalt voor zoektermen en kort daarna weer hoger staat. Blijven de posities lager, kijk dan vooral nog eens naar de kwaliteit van de content. Is het daadwerkelijk de best mogelijke pagina op internet voor het onderwerp?

Kijk vooral ook naar wat de zoekresultaten je vertellen. Zie je alleen informatieve onderwerpen? Schrijf dan bijvoorbeeld een uitgebreide blog. Zie je veel afbeeldingen, zorg dan ook voor uniek beeldmateriaal dat bijdraagt aan wat mensen willen weten.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.nl