Connect with us

Marketing

Journalistenplatform HARO wordt Connectively

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Help A Reporter Out, ook bekend als HARO, is een bekende dienst waarmee op een heel goede manier backlinks te verkrijgen zijn. Vooral in de Verenigde Staten wordt hier veel gebruik van gemaakt. HARO maakte gisteren bekend dat ze hun diensten hebben verbeterd en onder de nieuwe naam Connectively door zal gaan.

Help A Reporter Out

Op Help A Reporter Out (HARO) konden zowel journalisten en andere mensen die nieuws en informatie vergaren om te publiceren, als experts zich aanmelden. De journalisten vragen om specifieke informatie of quotes, waar de experts dan weer op kunnen reageren. In veel gevallen levert dat dan een vermelding op waar je als expert ook een link bij krijgt. Een interessante manier om backlinks te krijgen van meestal autoritatieve websites.

Van HARO naar Connectively

HARO was nog altijd in ontwikkeling, filters waren niet heel specifiek in te stellen en zo kreeg je dagelijks mails waar je echt doorheen moest ploeteren om te zien of er iets tussen zat waarop je kon reageren. Connectively moet dit verbeteren, waarbij je ook nog eens in je eigen dashboard kan zien waarop je zoal gereageerd hebt.

In de woorden van HARO/Connectively zelf:

Today we’re replacing HARO with something even better. Welcome to Connectively.

Connectively allows you to do everything you did in HARO… and more.

  • Browse and search a real-time feed of queries from journalists
  • Add filters to the query feed to find exactly what you want
  • Use an in-app pitch form to track your pitch history and stay organized

Nog niet voor journalisten

Opvallend is wel dat Connectively nu nog niet toegankelijk is voor de journalisten. Het lijkt erop dat moederbedrijf Cision eerst een goede database vol met experts wil, zodat de journalisten daar gegarandeerd voldoende en goede reacties krijgen.

HARO/Connectively richt zich wel duidelijk vooral op de Verenigde Staten. In Nederland is er een vergelijkbaar initiatief genaamd Roept U Maar, afgekort tot RUM. Dit drijft vooral op oproepen in de Facebookgroep, maar er is sinds 2020 ook een website. Of er voor België een vergelijkbaar platform bestaat, is ons niet bekend.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.nl