Connect with us

Marketing

Storing Google Search indexatie oktober 2023

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Op donderdag 5 oktober 2023 had Google Search een probleem met indexeren. Dit meldde het internetbedrijf via hun X-account, Google Search Central. De storing heeft ervoor kunnen zorgen dat content gepubliceerd op deze dag niet direct werd geïndexeerd door de zoekmachine.

Aanhoudende storing in indexatie

In de ochtend van 5 oktober kwam aan het licht dat er een aanhoudende storing was bij Google Search rondom het indexeren. Het bleek dat er een probleem gaande was, waardoor er vertraging ontstond bij het indexeren van (sommige) nieuw gepubliceerde content. Google liet weten bezig te zijn met het vinden van de oorzaak. Iets minder dan zes uur later, aan het einde van de middag, was de storing verholpen en was de crawler weer juist aan het werk.

Wat houdt een dergelijke storing in?

De storing had enkel effect op een deel van de content die op 5 oktober gepubliceerd is. Tijdens de uren waarin de storing gaande was, kon het gebeuren dat nieuw gepubliceerde content niet getoond werd in de Google zoekresultaten. Dit was uiteraard nadelig voor websites zoals nieuwsplatforms op het moment dat belangrijk of actueel nieuws niet werd geïndexeerd door de zoekmachine. Dit heeft kunnen leiden tot minder verkeer naar dergelijke pagina’s. Nadat de storing was opgelost en de crawler weer volledig operationeel was, werd de gemiste content echter ingehaald en geïndexeerd.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.nl