Connect with us

Nieuws

Outdoornieuws.nl speelt in op groeiende populariteit outdooractiviteiten

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Recent onderzoek toont aan dat Nederlandse huishoudens de natuur om hen heen meer zijn gaan waarderen sinds de uitbraak van de pandemie. Ze kiezen voor een wandeling door het bos in de weekenden, een meerdaagse fietstocht door het duingebied in de vakantie of voor het overnachten op een kleinschalige natuurcamping. Ook het aantal mensen dat zich inschreef bij Vereniging Natuurmonumenten groeide sterk; in 2021 met zo’n 120.000. Het was een veelvoud van het aantal inschrijvingen in de jaren voor corona; in 2019 lag het aantal op 17.000.

Outdooractiviteiten toegankelijker maken

De website Outdoornieuws.nl speelt in op deze trend, door het laatste nieuws over outdooractiviteiten te publiceren. Het moet outdooractiviteiten toegankelijker maken voor het grote publiek en tegelijkertijd bijdragen aan de algehele informatievoorziening over activiteiten in de natuur. Nieuwsberichten over outdoor kunnen mensen inspireren, zo is de gedachte.

Bieden van inspiratie voor outdooractiviteiten

Het bieden van inspiratie voor outdooractiviteiten wil Outdoornieuws.nl op verschillende manieren doen. Enerzijds door specifieke highlights in de Europese natuur uit te lichten, anderzijds door mensen te wijzen op beurzen en activiteiten gerelateerd aan outdoor binnen Nederland.

Neem bijvoorbeeld de jaarlijkse fiets- en wandelbeurs, georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is de ideale beurs voor fietsers en wandelaars, waar zij meer informatie vinden over routes, over gadgets waar zij onderweg baat bij hebben, over kleding voor de verschillende seizoenen door het jaar heen, enzovoorts.

Goede voorbereiding voor outdooractiviteiten essentieel

Outdooractiviteiten kunnen onderweg de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Denk aan het invallen van het donker in de namiddag; het maakt het lastig jezelf te oriënteren op de omgeving. Of denk aan obstakels in natuurgebieden, die gepasseerd moeten worden om de route te kunnen vervolgen. In Europese berggebieden speelt het gevaar van plotselinge weersveranderingen.

Het maakt dat een goede voorbereiding op outdooractiviteiten cruciaal is; ondanks de toegankelijkheid ervan is dit niet iets wat je zonder meer doet. Door mensen te informeren over beurzen, handige websites en bijvoorbeeld apps, draagt Outdoornieuws.nl bij aan de informatievoorziening. Het helpt mensen goed voorbereid op pad te gaan.

Europa heeft tal van fraaie natuurgebieden te bieden

Door de mooiste highlights uit te lichten, hoopt Outdoornieuws.nl mensen nog vaker naar buiten te krijgen. Patrick Heijmans zegt hierover: “De Europese natuur is ontzettend divers, je ziet het alleen al binnen Nederland. Een fietstocht door Groningen laat je Nederland van een hele andere kant zien, dan bij een wandeling door het Limburgse heuvellandschap. Veel van de mooiste plekken in de Europese natuur zullen niet bekend zijn bij gezinnen, met Outdoornieuws.nl willen we deze plekken bij hen onder de aandacht brengen.”

Dat laatste punt is in lijn met wat Nederlandse boswachters de laatste jaren vaker opmerken. Zij treffen mensen in bosgebieden binnen hun eigen regio, die aangeven er nooit eerder te zijn geweest. Pas sinds de uitbraak van de pandemie hebben ze het natuurschoon in hun directe regio leren kennen.

Speuren naar beschilderde stenen

De natuur heeft je daarbij veel meer te bieden dan flora en fauna. Kijk bijvoorbeeld eens naar het fenomeen ‘Happy Stones’. Het zijn beschilderde stenen, die je in de basis overal in de natuur kunt vinden. Probeer ze op te sporen en vervolgens elders te verstoppen. Zelf kun je ook deelnemen door thuis alvast een aantal stenen te verven en deze vervolgens in de natuur te leggen; vergeet ze niet aan te melden in de app waarin alle Happy Stones opgenomen zijn.

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.nl