Connect with us

Tips

5 redenen om een laptophoes te gebruiken

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Er zijn maar weinig mensen die een laptophoes gebruiken voor hun toch best kostbare laptop. Dat lijkt logisch, omdat het voor velen al een flinke investering is en laptophoezen ook niet echt goedkoop zijn. Dit zijn de 5 redenen waarom je beter wel een laptophoes gebruikt.

Vooropgesteld: er zijn meer dan 5 redenen om een laptophoes te gebruiken voor je laptop. Daarnaast verschilt het natuurlijk per persoon hoeveel gewicht je aan deze redenen hangt. Maak zelf je overwegingen, en je mag natuurlijk ook zo je eigen redenen hebben.

1. Je voorkomt beschadigingen aan je laptop

Je nieuwe laptop ziet er prachtig uit en daar ben je trots op. Dat wil je zo lang mogelijk zo houden toch? Steek je jouw laptop regelmatig in een tas om deze mee te nemen naar werk, school of op vakantie, dan is de kans op beschadigingen aanwezig. Met een -goed passende- laptophoes is die kans vele malen kleiner en ziet jouw laptop er langer als nieuw uit.

2. Je laptop gaat langer mee

Je doet zo’n dure aanschaf niet voor niets, die laptop wil je zo lang mogelijk laten meegaan. Met een goede laptophoes bescherm je jouw laptop niet alleen tegen beschadigingen aan de buitenkant. Een stevige laptophoes zorgt er zo voor dat je laptop bij een eventuele val minder te lijden heeft. Zo kan je laptop langer mee, al is het vallen voorkomen nog altijd het beste.

3. Je beperkt waardeverlies

Dat een apparaat minder waard wordt naarmate het ouder is, is logisch. Een apparaat in goede staat is wel nog altijd meer waard dan een apparaat met schade. De interne en externe schade die je -zoals je hierboven al las- beperkt of zelfs voorkomt, zorgt er dus voor dat je meer terugkrijgt voor je laptop als je deze inruilt of doorverkoopt.

4. Je herkent je laptop door jouw unieke laptophoes

Je kan een simpele grijze of zwarte laptophoes aanschaffen, maar er zijn ook laptophoezen met leuke(re) kleuren verkrijgbaar. Kies jouw favoriete kleur of een kleur waarvan je weet dat een ander die niet heeft en je herkent jouw laptop altijd wanneer je ‘m zoekt. Of wanneer je ‘m in een tas met donkere voering steekt. Wel zo handig.

Een opvallende kleur, of bijzondere op maat gemaakte laptophoes is ook nog eens een statement en geeft je een eigen identiteit. Tenminste, als jij daar waarde aan hecht en daarom die keuze maakt. Dat is echt een eigen bewuste keuze.

5. Je bergt je laptop veiliger op

Ruim je jouw laptop dagelijks of bijna dagelijks op in een kast, dan is daar ook weer risico op (vooral externe) beschadiging. Met een laptophoes voorkom je in ieder geval krassen, deuken en andere beschadigingen bij het opbergen. Daarnaast valt je laptop minder op als een kostbaar apparaat in de kast, zodat de kans dat eventuele inbrekers ‘m meenemen ook nog eens kleiner wordt.

Als je dankzij je laptophoes sowieso je laptop (vaker) opbergt, maak je de kans op inbraken ook nog eens kleiner. Als kostbare spullen uit het zicht staan, weten inbrekers niet wat er te halen valt en slaan ze jouw woning of bedrijfspand wel even over.

Sleeve of hardcase

We hebben het over laptophoezen, en daarin heb je keuze uit twee verschillende soorten: softshell of hardshell. Oftewel een sleeve of een hardcase. Een sleeve is van zacht materiaal en vaak iets rekbaar, een hardshell case is echt een stevig omhulsel van hard kunststof.

Ben je heel zuinig op je spullen of vervoer je jouw laptop wel behoorlijk vaak, dan is een hardcase wel de beste keuze voor jou. Wanneer je laptop valt kan er in een softshell sleeve nog altijd schade ontstaan aan de buitenkant van je laptop, zeker als je een kunststof laptop hebt.

Continue Reading

POPULAIR

Zakenweek is een uitgave van Media van Morgen | Auteursrecht behoort bij de oorspronkelijke auteurs of vermelde auteur | Bezoek ook zakenweek.nl